Wat is een drijfverenanalyse?

Drijfverenanalyse

Een drijfverenanalyse geeft inzicht in drijfveren van mensen, teams en organisaties.

Voor jou

Voor jou persoonlijk geeft een analyse inzicht in wat je drijft en wat je belangrijk vindt. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf. Naast je drijfveren wordt namelijk ook heel duidelijk waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en in wat voor omgeving je het liefste werkt.

Voor team en organisatie

De persoonlijke drijfverenanalyses kunnen ook weer gebruikt worden om op team- of organisatieniveau inzicht te geven. Hierdoor kun je pijnpunten inzichtelijk maken, maar ook juist zien waar jullie sterk in zijn. Voor teamontwikkeling is een drijfverenanalyse dan ook een mooi instrument. Het geeft handvatten om onderwerpen bespreekbaar te maken, geeft inzicht in elkaars drijfveren en waarden wat vaak veel verduidelijkt en het zegt wat over jullie als team. Na een analyse en gezamenlijke sessie is duidelijk welke stappen jullie als team kunnen nemen om nog beter samen te werken en betere resultaten te behalen.

Voor managers

Als mensen kunnen doen waar zij goed in zijn, een taak hebben die past bij hun drijfveren, zijn ze niet alleen gemotiveerder, maar presteren ze ook beter. Want als je iets leuk vindt, ben je er vaak ook goed in. En dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor het team en de organisatie waar je werkt. Vandaar dat het achterhalen van drijfveren een mooie tool is richting meer engagement, hogere motivatie en betere prestaties.


Interesse in een drijfverenanalyse? Hier kan je nog meer achtergrondinfo vinden.

Wil je hem aanvragen voor jezelf en/of je team, dan kan dat bij mij als gecertificeerde Profile Dynamics consultant. Mail dan naar mariska@purpleleiderschapsontwikkeling.nl

Reactie plaatsen