Over Purple
arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Purple. en Mariska

Hi, ik ben Mariska

Ik ben organisatiepsycholoog en expert op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling.


Na 8 jaar zelf leiding te hebben gegeven, vele teams te hebben begeleid bij hun ontwikkeling en verantwoordelijk te zijn geweest voor Management Development bij de grootste verzekeraar van Nederland, help ik nu ondernemers met personeel om hun team succesvol te laten functioneren.


Ik help ze om op een andere manier naar hun team te kijken en dus anders aan te gaan sturen. waardoor ze veel effectiever zijn met hun team, teamleden veel meer betrokken zijn en ze zelf als ondernemer hun team (weer) als lust ervaren in plaats van als last.


Inmiddels heb ik via mijn programma's en coaching al 100-en ondernemers en leidinggevende geholpen om het in hun team beter te laten lopen, betere resultaten te halen en het vooral voor henzelf weer makkelijker en leuker te maken!

Mariska Wijbenga - Purple Leiderschapsontwikkeling

Je bent trots dat je bedrijf gegroeid is, en je team ook, en je hoopte dat het leven hiermee alleen maar makkelijker werd. Maar niks is minder waar. Nu mag je als ondernemer ook nog leidinggeven en dat is even andere koek. Je hebt te maken met mensen die minder gedreven zijn dan jij, je moet af en toe lastige gesprekken voeren, je vindt het moeilijk om los te laten (want gebeurt het dan wel goed?) en je bent veel tijd kwijt met operationele zaken. Zo had je het jezelf niet voorgesteld. Je wil graag een team dat vóór je werkt.


Helaas heb ik de afgelopen 15 jaar allemaal managementstijlen gezien die een team eerder afbraken, dan boven zich uit lieten stijgen. Zonde vond ik dat, want het is niet nodig. Want ik weet uit eigen ervaring dat het anders kan!

Nu help ik ondernemers met personeel om een goede basis te leggen. 

Want daar heb je de rest van je (werk)leven wat aan en je team en je bedrijf ook! 

Ik help je je leiderschap te pakken op een manier die bij je past en leer je hoe je een krachtig team creëert en houdt. 

Zodat je met je bedrijf kunt blijven groeien en jij weer de vrijheid hebt om je tijd te besteden aan wat jij belangrijk vindt.


Werk is mensenwerk. Mensen zijn je belangrijkste ‘asset’. Ik heb jarenlang managers zien strugglen waardoor ze zelf een moeilijke job hadden en medewerkers niet echt een leuke werkplek. De mensen in hun team werden ongemotiveerd, passief en waren weinig betrokken en dit had ook zijn uitwerking op de productiviteit. Dat is het omgekeerde van wat je wilt. Managers waren dan ook weer teleurgesteld dat het allemaal zo moeilijk ging en de mensen 'zo weinig initiatief namen'. Maar dit hoeft niet zo te zijn...


Werken mag juist leuk zijn! We doen het het grootste deel van ons leven. En hoe fijn is het als je een win-win situatie kan creëren waarbij de medewerker een hele fijne baan heeft, zijn talent kan benutten en voelt dat hij echt iets toevoegt én 

jouw bedrijf betrokken, proactieve en productieve medewerkers heeft waardoor het goede resultaten haalt? 

Leiderschap speelt hier een cruciale rol in. Hiermee kan jij het verschil maken. Iedereen kan dit en je kan het steeds verder ontwikkelen.


Ik besloot om al mijn eigen managementkennis, -ervaring en mijn eigen methode in te zetten om juist ondernemers met groeiende organisaties te helpen om leiding te geven op een manier die bij hun past en hen te ondersteunen om hun dreamteam te creëren.

Met als purpose om zoveel mogelijke ondernemers te inspireren een sterke, goede leider én werkgever te zijn met fantastische resultaten.

Oftewel die Purple.cow, die er uit springt ;-)


Waar ik je mee kan helpen

Gratis webinars en events

Regelmatig geef ik gratis webinars of events over leiderschaps- en teamontwikkeling. Kijk hier voor wat er gepland staat.

150-days

Ik help je laagdrempelig elke dag een stapje te zetten. 150 dagen lang een tip, oefening, boekentip, must see in je mailbox.

Bouw je Beste Team

Het programma waar je in

12 weken leert hoe je je team beter kunt leiden, zelf weer vrijheid krijgt en je uit je team haalt wat er in zit. 

Wat anderen over mij en de trajecten zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Koen Venekamp

Gedurende het traject heb ik veel beter inzicht gekregen in mijn eigen functioneren. Ik heb geleerd hoe ik mijn werk beter kan organiseren. Ook heb ik ontdekt hoe ik beter om kan gaan met obstakels die leiden tot ongewenste resultaten. Ik zou het traject aan iedereen aanbevelen die meer inzicht in zijn eigen functioneren wil hebben en die iets aan zijn gedrag wil veranderen.


Janna de Vilhena Colauto

Het coachingstraject heeft mij vooral veel inzicht in mijzelf gegeven en waar ik aan moet werken, en daardoor ook daadwerkelijk verandering in mijn gedrag. De begeleiding van Mariska vind ik erg goed, het persoonlijke contact is erg fijn. Ze had geduld als ik iets niet goed kon uitleggen en luistert zonder vooroordelen.

Ik kan dit traject aanbevelen aan iedereen die concrete stappen wil zetten en wil beginnen aan een (grote) verandering maar niet weet hoe.


Niels van Es

Mijn traject heeft me tot nu toe al veel feedback en reflectie opgeleverd, waardoor ik meer inzichten heb verkregen, waar ik vervolgens op kon acteren. Daarnaast hebben we binnen ons MT met alle leden een nauwere band gekregen doordat we elkaar met veel meer regelmaat complimenten, en tips gaven. We doen dit traject met ons hele MT namelijk. Ik kreeg dankzij de feedback die ik ontving een spiegel voor die liet zien dat ik dezelfde dingen deed, die ik mijn leidinggevende verweet. Best confronterend.☺


Gratis te downloaden!

Ebook 'Van stress naar succes'

Kost je team je veel energie? Ben jij veel brandjes aan het blussen en operationeel aan het managen? Het kan ook anders.  Download hier gratis mijn ebook 'Van stress naar succes' En ik help je om het jezelf makkelijker te maken en meer uit je team te halen.

Met een korte scan (=leuk) en 15 waardevolle tips

Cookies