Over Purple.

Hi,

ik ben Mariska van Purple. Leiderschapsontwikkeling

Organisatiepsycholoog, expert op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling en eigenaar van Purple. Leiderschapsontwikkeling.


Na 8 jaar zelf leiding te hebben gegeven binnen grote organisaties, vele teams te hebben begeleid bij hun ontwikkeling en verantwoordelijk te zijn geweest voor Management Development bij de grootste verzekeraar van Nederland help ik nu ondernemers met personeel om lekker leiding te geven en een team te creëren waar ze blij van worden.


Ik laat ze zien dat er zoveel meer mogelijk is dan ze nu ervaren.  Het is namelijk niet normaal dat het lastig is met personeel. Ik help ze een paar dingen anders te doen dan dat ze tot nu toe deden waardoor zij relaxt zijn in hun leidinggevende rol en hun team kan doen wat het moet doen.


Inmiddels heb ik via mijn programma's en coaching al 100-en ondernemers en leidinggevenden geholpen om het in hun team beter te laten lopen, betere resultaten te halen en het vooral voor henzelf weer makkelijker en meer FUN te maken in hun bedrijf!

Waarom ik doe wat ik doe...

In 2016 begon ik met ondernemen. Ik begon aan iets wat ik nog nooit gedaan had, maar wat ik hoe dan ook wilde proberen. Ik zag de mogelijkheden en wilde een verschil maken. Ik doe nu elke dag wat ik het allerleukste vind.


Dat was de jaren voordat ik mijn eigen bedrijf startte wel anders. Bijna elke dag braaf naar kantoor, 1,5 uur reizen heen en 1,5 uur terug en ook een groot deel van mijn tijd bezig met dingen die ik niet echt leuk vond, zoals uren vergaderen…

Nu mag ik elke dag anderen inspireren op het gebied van leiderschap, laten zien hoe het ook kan zijn met personeel en wat een team juist wél voor je kan betekenen. Het kost me geen extra energie. Het voelt niet als werk. En ik kan het doen op mijn manier en daarmee mijn klanten helpen om weer een leuker bedrijf en vooral een leuker leven te creëren.

Maar wat heeft nou eigenlijk gemaakt dat ik deze keuze maakte? Om het oude vertrouwde achter te laten en te kiezen voor een nieuw avontuur waar ik nul ervaring in had?

Omdat ik 13 jaar achter elkaar had gezien hoe belangrijk leiderschap is. En eigenlijk kwam het met name door het gebrek aan leiderschap wat ik zag bij managers om mij heen en wat dat deed met medewerkers en het bedrijf.

Ik wist uit eigen ervaring dat het anders kon.

En dat je op een manier kunt leidinggeven die bij je past, waar je medewerkers blij van worden en dan met hart en ziel voor je willen werken en dat er zoveel meer mogelijk is qua resultaten. Die WIN-WIN-WIN dat is toch juist logisch? Voor mij in ieder geval wel. Daar wordt iedereen beter van.


Dus waarom laten we het in (grote) organisaties dan zover komen dat het uiteindelijk alleen maar lastig en ingewikkeld wordt en iedereen eigenlijk verliest? Ik kon er met mijn pet niet bij. Maar zag het steeds gebeuren. Ik vond het eeuwig zonde.

In die grote organisaties zat dan wel mijn netwerk, maar helaas niet de ruimte om een verschil te maken. Vandaar dat ik koos voor MKB ondernemers waarbij ik het verschil wel kan maken. Ik moest mijn netwerk opbouwen vanuit niets, maar moet je nou eens kijken wat er is ontstaan en wat klanten al hebben bereikt.

Doen wat je leuk vindt ondanks moeilijke keuzes en niet weten wat het gaat worden… Tja, je moet door ups en downs, door uitdagingen en wel 10-tallen keren het gevoel ‘moet ik er niet mee stoppen?’. Maar zolang ik me richtte op wat er mogelijk was en dat nu ook zie ontstaan, dan is dat alles waard.

Moraal van dit verhaal? :-)
Tweeledig…

Blijf altijd doen wat je leuk vindt. Zorg dat je daar het meest van je tijd aan besteedt, ook al betekent dit moeilijke keuzes maken en een shift in je rol maken als ondernemer. Het komt altijd goed. Vertrouw op jezelf.

En… weet dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt. Doe geen concessies omdat je jezelf allerlei overtuigingen hebt aangepraat. Ga voor hoe je het liefste wil, in je leven, in je bedrijf, met je team. Je kan dit realiseren. Het is niet altijd even makkelijk, maar ook hier vertrouw op jezelf.

Je kan dit. 


En heb je wat hulp nodig? Geen probleem. Ik help je graag op weg. Zodat je het daarna samen met je fantastische team kan doen, je nog veel mooie ambities waar kan maken en je er nog jaren van kan genieten!

Waar ik je o.a. mee kan helpen

Zorgeloos Aanspreken online programma

Zorgeloos Aanspreken

Leer nu hoe het aanspreken van je medewerkers makkelijk wordt, zodat je het op elk moment vol vertrouwen durft te doen en er ’s nachts nooit meer wakker van ligt.

Masterclass - Mariska Wijbenga

Communicatie met je team

Met je gespreksvaardigheden los je 80% van de problemen in je team op. Je communicatieve vaardigheden zijn dus key. Versterk je leiderschap door te investeren in je communicatieskills.

Mariska Wijbenga Purple Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsprogramma

Het programma waar je in

22 weken leert hoe je je team beter kunt leiden, zelf weer vrijheid en je leven terug krijgt en je uit je team haalt wat er in zit. 

Klanten over Mariska

Het Bouw je Beste Team programma heeft me vooral heel veel rust voor mezelf opgeleverd en daarnaast het omgaan met mijn werknemers en collega's op kantoor gaat nu op een ander niveau. De uitleg die we gehad hebben vond ik erg sterk. Deze was erg duidelijk. En de vragen die je gesteld kreeg. Je moest in veel opzichten zelf nadenken over je werkwijze (de spiegel werd letterlijk voor gehouden). Dit vond ik erg prettig. Het mij laten inzien dat je de antwoorden bij jezelf moet zoeken. En het laten zien dat je ook als eigenaar of directeur je best eens van je mag afbijten. Maar later ook weer terug kan komen op je fouten en je werknemers een compliment mag geven. Waar ik veel aan heb, is toch het eens in de maand even ‘of the record-uurtje’ op kantoor. Iedereen gelijk, onder het genot van een drankje (frisje) en geen zakelijk gesprekken. Ik kan dit programma aanbevelen aan iedereen die loopt te worstelen met aansturen van zijn werknemers. Het geeft rust en ruimte voor jezelf. Mariska, dank je wel. Ik ben blij dat ik je gevonden heb. De cursus heeft me veel gebracht.

Marc Stok - Stok Shipping bv

Het coachingstraject heeft mij vooral veel inzicht in mijzelf gegeven en waar ik aan moet werken, en daardoor ook daadwerkelijk verandering in mijn gedrag. De begeleiding van Mariska vind ik erg goed, het persoonlijke contact is erg fijn. Ze had geduld als ik iets niet goed kon uitleggen en luistert zonder vooroordelen.

Ik kan dit traject aanbevelen aan iedereen die concrete stappen wil zetten en wil beginnen aan een (grote) verandering maar niet weet hoe.

Janna de Vilhena Colauto - Yourzine

De begeleiding van Mariska was prettig en  persoonlijk. Ze stelde de goede vragen en liet me zelf hardop zeggen wat ik diep van binnen eigenlijk wel wist :). Ik ben haar specifiek dankbaar voor dat ik nu het gevoel heb dat ik echt kan doen wat bij me past en hoort bij mijn rol als directeur/CEO.

Arjan  Boddeüs - Leuk Makelaars

Ik ben je specifiek dankbaar voor je gedrevenheid. Dit werkt door... En je begrip, je zinvolle antwoorden, waardoor ik dingen gewoon durfde te zeggen. Het Bouw je Beste Team programma heeft mij opgeleverd dat ik weer weet waar ik sta, ik heb er weer plezier in en ons team is weer 'leuk', positief! 

Directeur Zorgboerderij

Een vraag? Stel hem nu direct hier

WhatsApp neem contact op Purple. Leiderschapsontwikkeling