Je vindt van alles van iedereen
Je vindt van alles van iedereen

Je vindt van alles van iedereen

Er zijn maar drie zaken: de mijne, de jouwe en die van God (oftewel de realiteit, dat waar we geen controle over hebben, maar wat is). Dit komt uit het boek van Byron Katie.

En dit drukt je mooi met je neus op de feiten. Want alleen al zou iedereen de pagina eens lezen die hierover gaat, dan zou dat veel mensen een geweldig inzicht geven.

Want hoe vaak bemoei je je niet met de zaak van die ander? Oftewel heb je een oordeel over de ander, vind je dat de ander zich anders moet gedragen, vind je dat de ander iets anders moet zeggen, vind je dat de ander iets niet meer moet doen? Vaak waarschijnlijk en sommigen aan de lopende band. Ik betrap me hier echt vaak op.

Maar hier komt ie:

De enige zaak waar je invloed op uit kan oefenen, is die van jouzelf (de mijne dus). Al die gedachten over andermans zaak, leveren alleen meer stress op. De vraag is of ze waar zijn, echt waar.

Blijf dus bij je eigen zaak. Ook in je team. Werkt iemand niet zoals je wil? Vind je iemand niet competent?Vind je dat iemand echt vriendelijker moet zijn tegen klanten?

Onderzoek dan eens wat deze gedachten je proberen te zeggen. Doe The Work zoals Byron Katie zegt. Werk je gedachten uit en stel jezelf vervolgens deze 4 vragen (per gedachte):

  • Is dit waar
  • Kun je absoluut weten dat dit waar is?
  • Welk gedrag vertoon je als je deze gedachte denkt?
  • Wie zou je zijn zonder deze gedachte?
    En keer het om.

Heb jij vaak meningen en oordelen over mensen in je team?

Welk mooi inzicht geeft bovenstaande vragen jou?