Bouw je Beste Team Programma

Bouw je Beste Team programma

Leer in 12 weken uit die operatie te stappen en leiding te geven

op een manier die bij je past waarbij je team draait als een zonnetje.

Schrijf je in op de wachtlijst

Op 1 november start een nieuwe groep, met max 15 deelnemers. Schrijf je nu in op de wachtlijst en dan neem ik in oktober contact met je op voor een kennismakingsgesprek om wederzijds te kijken of dit het programma is wat jij nu nodig hebt. Je krijgt voorrang om deel te nemen en ik heb, omdat je op de wachtlijst staat, een super speciaal aanbod voor je.

Your information is safe with us

Effectief leiderschap

Kom uit die operatie en ontdek wat wél werkt waardoor jij het makkelijker krijgt in je leidinggevende rol, je vanuit rust en zekerheid leidt en je team doet wat je verwacht.

Dé kennis en inzichten

Alle kennis en handvatten die je nodig hebt om uit je operationele managementrol te stappen en je team succesvol te laten functioneren én lekker leiding te geven!

Beter presteren 

Creëer de solide basis en weet hoe je dit uitbouwt waardoor jij rust in je hoofd hebt, je aan je bedrijf kan werken en jullie uitzonderlijke resultaten halen.

Bouw je beste team...

Denk je dat het mogelijk is voor je?

En dat je weer energie krijgt van je bedrijf en dat je team juist in je voordeel werkt?


Je bent je bedrijf ooit gestart, omdat je een mooie droom had en waarschijnlijk ook vrijheid voor jezelf wilde creëren. Nu is het gelukt om succesvol te zijn met je business, want je bedrijf is enorm gegroeid en inmiddels doe je het al lang niet meer alleen. 


Maar daar zit hem nou net de crux. Je bent nu vooral operationeel aan het managen. Je wordt geleefd door de waan van de dag, bent steeds brandjes aan het blussen en doet nog veel te veel zelf. En heel eerlijk, je vindt er niet veel aan.

Het kost je veel energie en je mist de ondernemersvibe waarmee je ooit begon.

Wat je wil, is dat je weer vrijheid en ruimte hebt om te doen wat jij het liefste doet en dat  je een team hebt waar je volledig op kunt bouwen. Dat je teamleden net zo gaan voor jouw passie als jij, dat ze proactief zijn, zelfstandig kunnen werken en er met energie en enthousiasme voor gaan.


Veel succesvolle ondernemers die doorgroeien en met een team werken, hebben er eerder last van. Sterker nog, een aantal van mijn klanten zeiden toen ze bij mij kwamen dat ze hun bedrijf niet leuk meer vonden, er liever niet meer waren of zelfs wilden stoppen. Het aansturen van hun team kostten ze veel energie en gaf ze zorgen. Ze zaten vast in de operatie. Ze hadden slapeloze nachten en stress en wisten niet hoe ze dit konden doorbreken.

Het kan ook anders!

Het is mijn overtuiging dat jouw team er juist is om je te helpen en dat jij daardoor als ondernemer kunt blijven doen waar jij goed in bent en je bedrijf kunt leiden.


Dat een team je juist weer vrijheid en ruimte geeft, dat je bedrijf doordraait als je er niet bent en je met een gerust hart los kunt laten.

Dat je team met je meedenkt, ideeën nog beter maakt, open en eerlijk is naar elkaar en dat er vanuit een hele positieve vibe en energie gewerkt wordt.

Dat jullie het dusdanig goed voor elkaar hebben dat de beste mensen bij je willen werken en je een geweldige werkgever bent.

Hi, ik ben Mariska Wijbenga

Ik ben organisatiepsycholoog en expert op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling.


Na 8 jaar zelf leiding te hebben gegeven, vele teams te hebben begeleid bij hun ontwikkeling en verantwoordelijk te zijn geweest voor Management Development bij de grootste verzekeraar van Nederland, help ik nu succesvolle ondernemers met personeel om hun team succesvol te laten functioneren.


Ik help ze om op een andere manier naar hun team te kijken en dus anders aan te gaan sturen. waardoor ze veel effectiever zijn met hun team, teamleden veel meer betrokken zijn en ze zelf als ondernemer hun team (weer) als lust ervaren in plaats van als last.


Inmiddels heb ik via mijn programma's en coaching al 100-en ondernemers en leidinggevende geholpen om het in hun team beter te laten lopen, betere resultaten te halen en het vooral voor henzelf weer makkelijker en leuker te maken!

Je team dat werkt als goed geoliede machine

Het voor jezelf makkelijker maken én de potentie van je team benutten, is niet moeilijk. Je kan het op korte termijn al realiseren voor jezelf en je bedrijf. Als je bereid bent om te veranderen. Als je er voor open staat om naar jezelf te kijken, de verantwoordelijkheid te pakken en er voor te gaan.


Net als een van mijn klanten, Loes, die kwam van het punt 'ik wil liever niet in mijn bedrijf zijn' en de stap heeft gemaakt naar de situatie dat ze nu het team heeft staan wat ze wil. Ze vertelde me laatst dat ze dit heeft bereikt door te investeren in haar skills en door haar verantwoordelijkheid echt te pakken.


Ik heb gezien hoe ze is gegroeid, hoe zelfverzekerd ze nu is en vanuit rust dingen aanpakt en ook wat dit haar en haar bedrijf heeft opgeleverd. 


En dat gun ik jou ook! 

En dit kan je realiseren met behulp van het Bouw je Beste Team programma. 

Het Bouw je Beste Team-programma

Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan om een zelfstandig en succesvol team te realiseren en effectief te leiden, heb ik gebundeld in het Bouw je Beste Team programma.


In dit programma zit alles om je leiderschap naar een hoger niveau te tillen, om weer ruimte en rust voor jezelf te creëren en te kunnen focussen op wat jij vooral moet doen én om je beste team neer te zetten en dit ook zo te houden!


Je ontdekt de juiste aanpak en strategieën, zodat je in 12 weken tijd een transformatie doormaakt, zelf en met je team. 


Je hebt toegang tot 10 modules met werkboeken, video's, templates en cheatsheets. En mijzelf en een wijze en behulpzame community die je door dit alles heen loodst en aan alle kanten helpt!


De eerst volgende moment om in te stromen is 1 november 2021. Er zijn slechts 15 plekken (vol=vol).

'Ik had niet echt iets waar ik over twijfelde toen ik deelnam. Ik heb een webinar gevolgd en toen sprak het Bouw je Beste Team- programma mij wel aan. Het programma heeft mij vooral opgeleverd hoe je meer je team voor je laat werken i.p.v. veel zelf op te pakken (operationeel managen). Het heeft mij geleerd je team weer aan te zetten en zelf mee te denken i.p.v. zelf alleen oplossingen bedenken. En wat ik ook geleerd heb is meer open vragen te stellen.


Wat ik sterk vind aan het programma is dat het een heel erg een persoonlijke touch heeft. Er wordt voldoende tijd genomen om je persoonlijke situatie te schetsen en hiermee aan de slag te gaan n.a.v. een directe feedback hoe je dingen anders kunt doen. Ik ben Mariska specifiek dankbaar voor het feit dat ik geleerd heb om meer een leider te zijn i.p.v. manager. Andere manier van gesprekken voeren met het team door mensen meer "aan" te zetten. En wat meer richting te geven aan 1:1 gesprekken, hoe stel je goede vragen bijvoorbeeld.


Ik raad dit programma aan aan iedereen die graag wat meer uit zijn operationele rol wil komen en graag een goed team wil opzetten, zodat alle medewerkers doen waarvoor ze zijn aangenomen. Mariska heeft veel energie, is een prettige gesprekspartner en kan je goed een spiegel voorhouden. Ze heeft veel praktijkvoorbeelden om van te leren!'


-Eelko Lodema / HPS Industrial BV-

In het Bouw je Beste Team programma ontdek je:

 • Waar jij je vooral op moet richten en hoe je hier ruimte voor creëert.
 • Welke mindsetshift belangrijk is om te maken.
 • Wat voor jou het beste werkt als leidinggevende én ondernemer.
 • Hoe je het effectiefst kunt aansturen.
 • Hoe je controle houdt door zelf minder te doen.
 • Hoe je de beste resultaten haalt met je team.


Maar ook:

 • Hoe je zorgt dat je team klopt en staat als een huis.
 • Hoe je aan de beste mensen komt.
 • Hoe je team zelfstandig laat werken.
 • Hoe je zorgt dat je team geweldig samenwerkt en de sfeer goed houdt.
 • Hoe je zorgt dat je business ook doordraait als je er even niet bent.


En je ontdekt:

 • Hoe je je team doorontwikkelt.
 • Hoe je de leukste, beste en interessantste werkgever kunt zijn (waardoor de beste mensen graag bij je willen werken en je ze naar je toetrekt).
 • Hoe je je vrijheid als ondernemer weer terugkrijgt en AAN je bedrijf kunt werken.


En dat is nog niet alles....

Exclusieve community

Je krijgt direct toegang tot de Purple. community & family

Dé community van ambitieuze ondernemers met personeel die weten dat als ze het beste uit hun team halen, het beste uit hun bedrijf kunnen halen.

Je kunt met elkaar connecten en je vragen stellen. Iedereen in de community is er om elkaar naar een volgend niveau te tillen.

Elke week een gezamenlijke coachcall

Elke week staat er een coachcall waarin je je vraag of casus kwijt kan en ik je coach. Zo zorg je dat je voortgang blijft maken en in de praktijk nieuwe stappen zet.


Heb je geen vraag? Geen probleem, dan leer je namelijk ook een heleboel van de vragen van anderen.


En kun je er een keer niet bij zijn? Dan kan je hem gewoon terugkijken en -luisteren.

Alle templates en cheatsheets

Voor werving en selectie, ter voorbereiding op gesprekken met teamleden en om je team door te ontwikkelen, zitten er bij dit programma alle tools, templates en cheatsheets die je nodig hebt.


Altijd weer te gebruiken dus!

Kickoff-gesprek 1 op 1

We trappen het programma af met een 1 op 1 gesprek (online)! Hierin bespreken we waarom je dit programma doet, wat belangrijk is voor jou en welk resultaat je wil halen.


Je uitgangspunt is helder en ook waar je naartoe wil! 

inspiratie management kennisbank

Implementatieweek

In de 11e week gaan we de punten op de i zetten. Je bent al gaan oefenen en experimenteren met wat je hebt geleerd in de 10 modules. In deze week gaan we het verder fine-tunen en inbedden.

Zodat je je beoogde resultaat ook haalt.

Afsluitend gesprek 1 op 1

We sluiten het traject ook weer af met een 1 op 1 gesprek.

Waar sta je? Welke stappen heb je gezet en wat heb je bereikt?

En hoe kun je nu verder?


Nagenieten van de afgelopen weken, het afsluiten van het programma en vooruit kijken hoe je met deze basis stappen kan blijven zetten

Het ebook met 150 tips!

En deze krijg je er ook bij het ebook van 150 Days of Leadership Inspiration.


Daarmee heb je in een klap 150 tips, adviezen, must reads en sees te pakken die je gelijk kunt gebruiken.


Alle tips staan op thema dus is gelijk een handige handleiding om er regelmatig nog eens bij te pakken!

'Het programma sluit perfect aan bij de fase waar ik in zit. Ik wil groeien met mijn administratiekantoor, maar zat vast in het operationeel managen. Ik was vooral bezig met gedoe en futiliteiten voor mijn gevoel. Nu heb ik weer meer ruimte en hierdoor kunnen we nu groeien. Wat dit programma mij vooral heeft opgeleverd, is dat ik niet meer verzand in HOE ik iets moet doen of moet oplossen, maar mezelf de ‘WIE'-vraag stel, er een streep gezet is door ‘het nog maar even zelf doen’ en de kwadranten wat betreft aanspreken op gedrag en bereidheid om te helpen, heeft me ook mooie inzichten opgeleverd en geholpen het anders aan te pakken. Ik vind het nu gewoon weer leuk. Om mensen te zien ‘aan’ gaan. En om er van een afstand naar te kijken en dan te kunnen sturen.'


- Martijn, directeur administratiekantoor-

€ 8.000,-
€ 5.500,-

Bouw je Beste Team-programma

 • 12 weken, max 15 deelnemers.
 • 1o online modules
 • Elke week een gezamenlijke coachcall (vanaf week 2)
 • Toegang tot een community van ondernemers en mijzelf om al je vragen te stellen, ook na het programma.
 • Kick-off gesprek 1 op 1
 • Implementatieweek
 • Afsluitend gesprek 1 op 1
 • Alle templates en tools die je nodig hebt en altijd kunt inzetten.
 • Het ebook van 150 Days of Leadership Inspiration met 150 tips, adviezen, inspiratie en must-read.


Volgende groep start 1 november 2021

Max 15 deelnemers (vol=vol)

Weet dat als het moeizaam en stroperig gaat er iets niet klopt.

Het mag makkelijk gaan. Gun het jezelf!

#dontsettleforless

'Met het Bouw je Beste Team programma heb ik diverse goede handvatten gekregen om aan een beter en zelfstandiger team te bouwen. Sterk aan het programma vond ik de wekelijkse module met video. Het heeft een prettige structuur en is overzichtelijk. En het wekelijks klankborden met de andere deelnemers is heel waardevol. Het lezen en toepassen - lezen en toepassen dat werkte goed voor mij. Ik ben Mariska specifiek dankbaar voor de diverse eyeopeners die ik heb ontvangen. Een van de belangrijkste: het hoeft niet altijd op jouw manier. Een andere manier kan ook goed zijn.  Tja.... is ook wel goed als iemand dat tegen je zegt. Dit heb ik ter harte genomen. En wat me ook echt is bijgebleven: 'het fijne is: het draait allemaal niet meer om jou!  En het lastige is: het draait allemaal niet meer om jou", dat is zoooooooo waar. Ik wil zo graag overal bij betrokken zijn en misschien toch ook wel een beetje belangrijk gevonden worden. Maar dat gaat nu eenmaal niet. Dat gevoel kan ik nu nog beter plaatsen. Ik herken het en kan er op acteren. Loslaten dus!'


- Maaike, directeur Bergingsbedrijf-

Nog de meest gestelde vragen

1. Wat nou als je denkt dat je hier nu te weinig tijd voor hebt?

Dan raad ik je aan nu gelijk te starten. Je gaat namelijk alleen meer tijd en ruimte voor jezelf creëren als je stopt met operationeel managen. Leer hoe het ook anders kan en welke stappen je moet zetten om van manager naar leider te transformeren. Hier pluk je zelf niet alleen de vruchten van, maar je team en bedrijf ook. Ook je team zal het werk interessanter en leuker gaan vinden en beter gaan presteren.


De beste manier om op te houden met die brandjes blussen en gedoe oplossen, is nu hier klikken:

Ja, ik ben er bij


2. Wat nou als je het best een aardige investering vindt?

Dat begrijp ik best, het is niet niks. Zie het echt als investering. En niet een waar je maar eenmalig plezier van hebt, maar het is voor de rest van je leven. Je kunt na het programma alleen nog maar gaan voor goud, want je hebt de inzichten die je nodig hebt en weet hoe je het in de praktijk moet brengen. Vraag jezelf ook af wat er gebeurt als je dit nu niet doet en er niks verandert. Wat gebeurt er dan? En wat als je het wél doet en het je leven verandert? Wat zou dat betekenen?


Is het bedrag in een keer een probleem? Je kunt het ook in 6 keer betalen. Laat dat dan even weten per mail mariska@purpleleiderschapsontwikkeling.nl en dan regelen we het.


3. Wat nou als je denkt: kan ik dit niet zelf?

Vaak hebben we het idee dat we het zelf wel kunnen, maar inmiddels heb ik wel geleerd dat het dan veel langer duurt en je toch nog in allerlei valkuilen trapt. Samen ga je sneller en krijg je al eerder de juiste inzichten en handvatten. Je hoeft dan niet eerst zelf 10x je neus te stoten. Bespaar geld, tijd en frustratie door kennis te kopen.


4. Kan ik het op mijn eigen tempo doen? En hoe gaat het als ik sneller wil?

Je kan het helemaal op eigen tempo doorlopen. Elke week komt er een module vrij. Je kan dus langzamer als je wil.

En als je sneller wilt, kun je dit aangeven en stellen we modules eerder beschikbaar voor je.


5. Hoeveel tijd kost het mij per week als ik het goed wil doen?

Hoe meer je investeert, hoe meer je er uithaalt! En de een gaat sneller dan de ander. Reserveer in ieder geval een aantal uren (2-4u) per week om hier serieus mee aan de slag te gaan. Ten eerste om de stof tot je te nemen en de opdrachten te doen. Ten tweede om dingen daadwerkelijk te implementeren in je team. Het is wel aan te raden om in de 12 weken dat je er mee bezig bent dus genoeg tijd in te ruimen en er met volle energie tegen aan te gaan, want alleen dan bereik je maximaal resultaat.


6. Wat als ik vast zit? Kan ik dan jouw hulp vragen?

Als je vast zit, kun je gebruik maken van de community. Vertel daar waar je tegen aanloopt. Dan zijn er anderen of ik die je altijd weer op weg kunnen helpen.

 Ook kun je je vraag of casus inbrengen in de coachcalls die we 1x in de week met z'n allen hebben.


'Waar ik eerst over twijfelde was of digitaal leren wel wat voor mij zou zijn. Dit werd naarmate de cursus vorderde steeds leuker. En of ik twijfelde of ik wel de juiste handvatten zou krijgen om voor mezelf rust te krijgen in het ondernemen, zodat ik ook weer kon ondernemen en niet bezig moest zijn met brandjes blussen. Het programma heeft me vooral heel veel rust voor mezelf opgeleverd en daarnaast het omgaan met mijn werknemers en collega's op kantoor gaat nu op een ander niveau. De uitleg die we gehad hebben vond ik erg sterk. Deze was erg duidelijk. En de vragen die je gesteld kreeg. Je moest in veel opzichten zelf nadenken over je werkwijze ( de spiegel werd letterlijk voor gehouden). Dit vond ik erg prettig. Het mij laten inzien dat je de antwoorden bij jezelf moet zoeken. En het laten zien dat je ook als eigenaar of directeur je best eens van je mag afbijten. Maar later ook weer terug kan komen op je fouten en je werknemers een compliment mag geven. Waar ik veel aan heb, is toch het eens in de maand even ‘of the record-uurtje’ op kantoor. Iedereen gelijk, onder het genot van een drankje (frisje) en geen zakelijk gesprekken. Ik kan dit programma aanbevelen aan iedereen die loopt te worstelen met aansturen van zijn werknemers. Het geeft rust en ruimte voor jezelf. Mariska, dank je wel. Ik ben blij dat ik je gevonden heb. De cursus heeft me veel gebracht.'


- Mark Stok, Stok Shipping bv -

'Ik twijfelde van te voren of ik er genoeg tijd en energie voor had. Er was veel gebeurd in ons team, er was veel negatieve energie. Dit programma heeft mij opgeleverd dat ik weer weet waar ik sta, ik heb er weer plezier in en ons team is weer 'leuk', positief! Wat ik sterk vond aan het programma is de verschillende onderdelen en het in gesprek zijn met andere ondernemers. Voor mij persoonlijk werkte het gesprek vooraf aan de lesdagen vooral goed. Iedere week een module en coaching was wel pittig, daardoor kwam ik soms te weinig toe aan het toepassen ervan. Toch heb ik mooie resultaten behaald. Zelf ervaar ik weer rust en in mijn team is de sfeer weer positief. Ik ben je specifiek dankbaar voor je gedrevenheid. Dit werkt door...  En je begrip, je zinvolle antwoorden, waardoor ik dingen gewoon durfde te zeggen. Ik zou dit tzt zeker aanbevelen aan mijn opvolger.'


- Directeur van een zorgboerderij-

arrow_drop_up arrow_drop_down