Welke 10 boeken over leidinggeven raad ik je aan om te lezen

‘Welk boek over leidinggeven kun je me aanraden?’ is een vraag die ik regelmatig krijg. Tijd om er een paar voor je op een rijtje te zetten. Dus in deze blog mijn persoonlijke top 10 van dit moment van boeken die waardevol zijn om te lezen als je een ondernemer met leidinggevende rol bent.

Welke 10 boeken ik je aanraad om te lezen

1. Durf te leiden van Brené Brown

Dit vind ik echt een must read. Brené Brown ken je misschien wel van de kracht van kwetsbaarheid. En ze heeft veel onderzoek gedaan onder leidinggevenden binnen organisaties. In dit boek komt alles samen. Hoe je kwetsbaarheid kunt inzetten in je leidersrol en ook wat uit onderzoek elke keer weer blijkt en hoe je dit in jouw leidinggevende rol anders kan invullen. Haar onderzoek ondersteunt mijn zienswijze en wat ik zelf ook heb ervaren en waar ik in geloof. Een prachtige onderbouwing met daarnaast ook kwetsbare voorbeelden van haarzelf.

2. Drive van Daniel Pink

Dit boek gaat over de intrinsieke motivatie op de werkvloer.  Vaak gebruiken we in de werksituatie verkeerde incentives en triggers om de motivatie van medewerkers positief te beïnvloeden. Geld wordt nog steeds ingezet als motivatiemiddel nummer 1. Nu moet een beloning altijd voldoende zijn in verhouding tot het werk wat geleverd wordt anders is het een demotivator. Maar geld is geen motivator. Tenminste, het is slechts van korte duur. In zijn boek geeft Daniel de 3 factoren die wel leiden tot een betere prestatie en meer voldoening. Super waardevol en interessant om deze helder te hebben en zelf ook te implementeren.

3. First break all the rules – Marcus Buckingham

Goede leiders doen iets anders dan de meeste managers. Wat precies? Zij hebben lak aan ‘bestaande regels’. Ze kiezen ervoor zich te richten op individuele talenten en hoe ze die het beste tot hun recht kunnen laten komen in hun bedrijf. Interessant hoe het inzetten van talent op de juiste manier je bedrijf zoveel verder kan brengen. Ook te verkrijgen in het Nederlands: Weg met alle regels.

4. Je gaat het pas zien als je het door hebt —Pieter Winsemius

Ik houd van Johan Cruijff en zijn wijsheden. Gewoon, omdat het simpel is en klopt. We hoeven het niet nodeloos ingewikkeld te maken. Ook dat leiden, coachen en je team laten werken niet. In dit boekje is voetbal en een voetbalteam een mooie metafoor en spiegel voor wat we in de zakelijke wereld ook tegenkomen en hoe we tegen leiderschap aan kunnen kijken. Ik heb er mooie inzichten uit gehaald. Een boekje wat lekker wegleest en met geweldige quotes natuurlijk.

5. 7 habits of highly effective people – Stephen R. Covey

Deze mag natuurlijk niet in je collectie ontbreken. Grote kans dat je hem al hebt gelezen. Maar mocht je dat nog niet hebben gedaan, dan is dit zeker een aanrader. Het boek gaat over persoonlijk leiderschap. En dit ligt natuurlijk ten grondslag aan je zakelijke leiderschap. Pas je dit toe dan heb je gelijk 7 mooie gewoontes te pakken die jou en je team naar de next level brengen. Ook te verkrijgen in het Nederlands: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

6. The speed of trust- Stephen M.R. Covey

De zoon van Stephen Covey (van de Zeven eigenschappen hierboven) schreef dit boek. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, gaat het over vertrouwen. Hoe vertrouwen een belangrijke succesfactor is in je organisatie. En ook hoe je het vertrouwen op allerlei niveaus kunt vergroten. Ook ik roep altijd dat vertrouwen de basis is. Dit zie je ook terug in mijn eigen model van Simpel en Effectief leidinggeven. Vandaar dat dit boek niet mag ontbreken. Vertrouwen is een belangrijke sleutel voor meer succes. Ook dit boek is verkrijgbaar in het Nederlands: De snelheid van vertrouwen.

7. The Big Five for Life – John Strelecky

Dit blijft ook een van mijn favorieten. Het is zo’n mooi verhaal wat symbool staat voor hoe het ook kan. Dat is wat me er in triggert. Het is erg Amerikaans, maar als je daar door heen kunt lezen dan is de boodschap prachtig. En die kan je dus ook toepassen in je eigen bedrijf. Hoe je veel meer vanuit de Why kan werken van je bedrijf en van elke persoon afzonderlijk en wat dat kan doen voor je cultuur en de resultaten.

8. Leaders eat last – Simon Sinek

Waarom werkt het in sommige teams geweldig en in anderen niet? En waarom gaan er zo weinig mensen geïnspireerd naar hun werk? Dat is wat Simon Sinek laat zien in dit boek. Hij geeft het voorbeeld van het leger en heeft het over onze biologie die al duizenden jaren hetzelfde is. Hoe je ook tot loyale teamleden komt en ze voor je door het vuur gaan, lees je in dit boek.

9. 5 languages of appreciation in the workplace – Gary Chapman & Paul White

Waardering is (erg) belangrijk op de werkvloer. En we zijn er meestal niet zo scheutig mee. Maar als je er voor kiest om hier meer op te focussen, wat ik je zeker aanraad, doe het dan wel goed. Weet dat niet iedereen op dezelfde manier gewaardeerd wil worden. De een krijgt graag letterlijk een schouderklopje, de ander heeft liever een paar zinnen zwart op wit in de mail. Om je compliment en waardering dus ook aan te laten komen, is het handig om te herkennen welke verschillende ‘talen van waardering’ er zijn. In dit boek vind je de verschillende soorten en hoe je ze bij jouw medewerkers herkent en op aansluit.

10. De kunst van Kaizen – Robert Maurer

Een klein en makkelijk leesbaar boekje met een enorm waardevolle boodschap. De kunst van Kaizen, Japans voor Continu Verbeteren, komt er in aan bod. Je leert hoe je steeds met kleine stapjes continu kunt verbeteren en hoe je zowel je medewerkers als je volledige team daarmee kunt helpen. De kracht van eenvoudige vragen stellen komt hier ook in aan bod. Dit kun je altijd inzetten en is een enorm krachtig instrument. Ook een must read dus.

Happy reading!

En een van de boeken gelezen? Laat even weten in een reactie wat je ervan vond en wat je mooiste inzicht was!