Lekker druk voelt goed, maar is het ook effectief?
Lekker druk voelt goed, maar is het ook effectief?
13 januari 2021 

Lekker druk voelt goed, maar is het ook effectief?

Druk, druk, druk. Als leidinggevende ondernemer zijn dit je dagen. Je weet niet meer beter. En eerlijk gezegd voelt het ergens ook wel lekker. Je bent nodig! Je voelt je nuttig. Maar of je nou met de juiste dingen bezig bent? Tja, dat vraag je je geregeld af. Ook al voelt het goed om nodig te zijn, is dit ook het beste voor de lange termijn? In deze blog laat ik je zien waarom druk zijn niet effectief is en wat je beter kan doen.

Druk, druk, druk. Dag in, dag uit ben je druk met van alles. Je bent altijd bezig, vragen aan het beantwoorden, brandjes aan het en dingen aan het regelen. En ook al is het af en toe pittig, het voelt eerlijk gezegd ook goed. Je regelt het allemaal maar wel weer. Je voelt je nuttig.

Blog Lekker druk voelt goed, maar is het ook effectief?

Er is alleen wel een probleem..

Het nadeel is alleen dat je nooit tijd hebt om na te denken. Je hebt geen tijd en geen rust. Het lukt je niet om uit te zoomen en op afstand naar je bedrijf en je team te kijken. Hierdoor blijven lange termijn plannen liggen, heb je geen tijd om aandacht te geven aan je team en kun je geen structurele oplossingen bedenken voor problemen die steeds terugkomen. Dit heeft tot gevolg dat problemen zich steeds weer opnieuw aandienen, de betrokkenheid in je team terugloopt, er minder goed wordt samengewerkt en je vraagt je ook wel eens af: hoe moet dit als ik er een keer niet ben? Want dan loopt het allemaal in de soep. Het geeft je een enorme druk op je schouders en je stressniveau loopt op omdat je altijd ‘aan’ moet staan.

Bezig zijn voelt goed

Lekker bezig zijn, in de actiestand, het voelt zo goed. We hebben geleerd dat dat goed is. Het voelt alsof er veel gaande is en je voelt je nuttig. Je krijgt meestal ook direct een ‘beloning’. Bedankt dat je dit hebt opgelost. Bedankt voor je antwoord. Yes wat fijn, we kunnen weer door.

Dat maakt dat je aan het eind van de dag het idee hebt goed bezig te zijn geweest. En die fijne beloning van ‘yes, ik heb het weer gefixt’ of ‘dank je wel voor het oplossen’ maakt dat je er meer van wil. Alleen houdt het je ook vast. Vast in die operatie, vast in de details en in het hier en nu. Waardoor je geen tijd hebt voor de langere termijn en structurele oplossingen. Je houdt juist de huidige situatie in stand. Daarnaast loop je ook je teamleden in de weg, omdat je je nog overal mee bemoeit.

Blog Lekker druk voelt goed, maar is het ook effectief?

Is het dus effectief op de lange termijn als je vooral druk bent met van alles?

Je voelt hem natuurlijk al aankomen: hoe effectief ben je nou werkelijk? Ook al voelt het dus nuttig en goed aan de ene kant, je bent in jouw rol als leidinggevende op dit moment niet met de goede dingen bezig. Eigenlijk houden we onszelf voor de gek door de ‘instant gratification’. Om effectief te zijn voor je bedrijf en team én om het op de lange termijn vol te kunnen houden, is het wijs om afscheid te nemen van druk, druk, druk.

Wat dan wel?

Wat je gaat helpen en wat wel effectief is, is dit:

Focus op de WIE en de WAT

Dat druk zijn en bezig zijn is helemaal niet interessant. Wat belangrijk is is met de juiste dingen bezig zijn in jouw rol. Je bent niet langer medewerker in je eigen bedrijf. Het is belangrijk om de volledige stap te maken naar leider/eigenaar.

Blog Lekker druk voelt goed, maar is het ook effectief?

Dat betekent dat jij je richt op het vinden van de juiste mensen op de juiste plek en dat je ze ondersteunt (laat ondersteunen) hun werk zo goed mogelijk te doen. Lees hierover ook zeker even de blog Welke twee dingen zijn essentieel in je leidersrol?

En dat je zorgt dat je team weet welke richting jullie op gaan met het bedrijf, dat iedereen de missie en visie kan dromen en je de focus (doelen) voor het jaar en kwartaal scherp hebt en houdt.

Zo richt jij je op het juiste wat het meest effectief is voor je bedrijf op de lange termijn. En niet geheel onbelangrijk, zo hou jij het vol.

Daarnaast loop je je team niet langer in de weg en kunnen je teamleden ook doen wat ze moeten doen. Help ze hun werk beter te doen in plaats dat je het voor ze oplost.

Meer weten over hoe andere succesvolle ondernemers dit doen? Check ook even deze blog Wat je kan leren van succesvolle ondernemers met personeel

 

 

Wil je regelmatig inspiratie en tips, volg mij dan op Instagram!

Voorkom dat je team een energievreter is en je er niet uithaalt wat erin zit! Download dan hier mijn gratis ebook ‘Van Stress naar Succes’. Met een korte scan (=leuk) en 15 waardevolle tips!

 

Over de schrijver
Mariska is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Ze helpt ondernemers om een sterk team te bouwen en te houden. Zodat ze het zelf makkelijker krijgen, weer de ruimte hebben om te doen wat ze het liefste doen, hun omzet blijft groeien en ze ook nog eens een fantastische werkgever zijn om voor te werken.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down